Tetris Plus2

Discussion of playback questions / problems. Any recording where people have playback problems should appear here.

Moderator: Chad

Post Reply
User avatar
Chad
Tournament Coordinator
Posts: 4463
Joined: Tue Mar 05, 2002 3:15 pm
Location: calif

Tetris Plus2

Post by Chad » Thu Apr 25, 2002 11:03 pm

http://marp.retrogames.com/inp/rcl_tepl ... _win59.zip

this one i can't get to playback with or with out sound or nvram... tried mame32 and mamew
-skito

roncli
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 514
Joined: Thu Apr 25, 2002 12:49 pm
Location: Houston, TX
Contact:

Damn!

Post by roncli » Fri Apr 26, 2002 1:45 pm

Hmmm... I remember watching the replay on my home computer and it worked fine. I now played it at work and it looks like I have no rotation buttons. :) Let me check it out.

[edit] OK, so far, I've noticed that the pieces I get on my home machine are different than the pieces I get at work. (Random seed issue?) The playback file is correct, but apparantly something more is missing. More to come... [/edit]

[edit2] http://marp.retrogames.com/inp/pi_teplu ... mame59.zip seems to work fine for me. [/edit2]

thanx
-roncli
-roncli
[Poor sig. :P --SarcasmCli]

roncli
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 514
Joined: Thu Apr 25, 2002 12:49 pm
Location: Houston, TX
Contact:

Never mind.

Post by roncli » Fri Apr 26, 2002 5:01 pm

I gave up. I took it for a (long) spin at work, bettered my score, and uploaded it. Should play for you now. http://marp.retrogames.com/inp/rcl_tepl ... _win59.zip :)
-roncli
[Poor sig. :P --SarcasmCli]

User avatar
Chad
Tournament Coordinator
Posts: 4463
Joined: Tue Mar 05, 2002 3:15 pm
Location: calif

Post by Chad » Fri Apr 26, 2002 5:37 pm

i know you already gave up :roll: ... but was there a hiscore.dat on one or the other computers or a "different" hiscore.dat? were you using different sound options at home vs. work? i would be very interested to know why the origonal one doesn't playback...
-skito

roncli
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 514
Joined: Thu Apr 25, 2002 12:49 pm
Location: Houston, TX
Contact:

Post by roncli » Fri Apr 26, 2002 10:43 pm

Everything I had I copied from home to work. It still worked on my home computer, but on 2 other computers I tried, it didn't. I copied a number of files over, including NVRAM (which was 16K of ASCII 0's), all my root .dat files, I checked all the other folders for extra files related to the game and copied them over. It just seemed to keep starting with the block instead of the L.

I hope my better score does't exhibit this problem... It played back right on everything I tried it on so far.
-roncli
[Poor sig. :P --SarcasmCli]

User avatar
Kale
MARP Seer
MARP Seer
Posts: 627
Joined: Fri Mar 08, 2002 5:53 pm

Re: Tetris Plus2

Post by Kale » Sun Apr 28, 2002 11:28 am

Chad wrote:http://marp.retrogames.com/inp/rcl_tepl ... _win59.zip

this one i can't get to playback with or with out sound or nvram... tried mame32 and mamew
Playbacks just fine for me using DMAME 0.58 .
I know,now it isn't needed anymore,but better than nothing...

User avatar
Chad
Tournament Coordinator
Posts: 4463
Joined: Tue Mar 05, 2002 3:15 pm
Location: calif

Post by Chad » Sun Apr 28, 2002 1:22 pm

kale's the man.

The 353k recording playsback fine with dos mame 58, roncli did you happen to use win58 and not win59?
-skito

roncli
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 514
Joined: Thu Apr 25, 2002 12:49 pm
Location: Houston, TX
Contact:

No sir...

Post by roncli » Tue May 07, 2002 7:36 pm

Nope, I don't think I ever downloaded .58, and I just checked the "about" box, it's .59.

In any case, I'm using mame32 .60 now, and might try to better the 400K score at some point. I'll be sure to run it through the ringer before submitting it. But thanx to Kale for pointing that out.
-roncli
[Poor sig. :P --SarcasmCli]

roncli
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 514
Joined: Thu Apr 25, 2002 12:49 pm
Location: Houston, TX
Contact:

OK, Tetris don't like me

Post by roncli » Tue May 07, 2002 11:34 pm

http://marp.retrogames.com/inp/rcl_atet ... _win59.zip

I recorded this on version 59 while I was in Buffalo, but now I can't play it back. Everything goes fine for the first 6 levels, and the first few pieces into the 7th level. Then, bam. The random piece appears in a spot that it didn't appear in when I was playing the game, throwing the entire recording off. I even checked this in DOS 58, and hit F9 to ensure zero frameskip.

Any ideas what's happening?
-roncli
[Poor sig. :P --SarcasmCli]

roncli
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 514
Joined: Thu Apr 25, 2002 12:49 pm
Location: Houston, TX
Contact:

Tetris downright hates me!

Post by roncli » Wed May 08, 2002 2:11 am

Here's one more to look at.

http://www.roncli.com/files/atetris.zip

This recording was made tonight on Mame32 0.60, and went to 2.6 million. I want to submit it, but it doesn't play back right either. I deleted the NVRAM prior to starting the recording, as well prior to starting playback. It gets as far as completing round 33, and then in round 34, the first line up has holes that are in a different position from when I was actually playing.
-roncli
[Poor sig. :P --SarcasmCli]

User avatar
Chad
Tournament Coordinator
Posts: 4463
Joined: Tue Mar 05, 2002 3:15 pm
Location: calif

Re: OK, Tetris don't like me

Post by Chad » Wed May 08, 2002 2:39 am

roncli wrote:http://marp.retrogames.com/inp/rcl_atet ... _win59.zip
I even checked this in DOS 58, and hit F9 to ensure zero frameskip.

Any ideas what's happening?
don't hit F9 to ensure zero frameskip, since the first frames of mame will always skip if you are in auto mode potentially throwing the recording off. run mame with -noafs or -frameskip 0 what ever mame version to ensure mame never skips a frame. Not sure if this will help though...
-skito

roncli
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 514
Joined: Thu Apr 25, 2002 12:49 pm
Location: Houston, TX
Contact:

Post by roncli » Wed May 08, 2002 11:31 pm

Damn. :( I'll try it again, thanx. :)
-roncli
[Poor sig. :P --SarcasmCli]

roncli
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 514
Joined: Thu Apr 25, 2002 12:49 pm
Location: Houston, TX
Contact:

Got it working, but...

Post by roncli » Mon May 20, 2002 12:41 pm

...not in 0.60. However, if I run Atari Tetris in .35b13, it playsback just fine. Now I just gotta play it so I get my 3.3M again. :P
-roncli
[Poor sig. :P --SarcasmCli]

Post Reply