Mame60

Discussion of playback questions / problems. Any recording where people have playback problems should appear here.

Moderator: Chad

Post Reply
Phil Younger
Button Slapper
Button Slapper
Posts: 3
Joined: Wed May 15, 2002 5:44 am
Location: so. calif

Mame60

Post by Phil Younger » Wed May 15, 2002 6:00 am

I just loaded Mame60 to my computer.
It lights up but does not play any game
roms I loaded up. I have been using
Win35b5 and Wintg3 but am having
problems with this version as I want to
play and confirm the new games coming
out. Phil

User avatar
mahlemiut
Editor
Posts: 4122
Joined: Mon Feb 04, 2002 10:05 pm
Location: New Zealand
Contact:

Re: Mame60

Post by mahlemiut » Wed May 15, 2002 6:54 am

Phil Younger wrote:It lights up but does not play any game
roms I loaded up.
Uhh... Just a bit more info than that would be rather helpful.
- Barry Rodewald
MARP Assistant Web Maintainer
Image

Phil Younger
Button Slapper
Button Slapper
Posts: 3
Joined: Wed May 15, 2002 5:44 am
Location: so. calif

Post by Phil Younger » Wed May 15, 2002 7:34 am

Ok, I pressed play for a game
then an error message comes
up. It reads required files are missing,
the game cannot be run. So the
Mame60 is not reading the rom
which is in the same file as Mame60
I had no problem with roms for Wintg3.
Maybe I got the Mame60 at the wrong site.

User avatar
tmorrow
Button Masher
Button Masher
Posts: 84
Joined: Thu Mar 07, 2002 8:00 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Post by tmorrow » Wed May 15, 2002 9:12 am

Phil Younger wrote:Ok, I pressed play for a game
then an error message comes
up. It reads required files are missing,
the game cannot be run.
Phil,

Is there a mame.ini file in your mame60 folder with the mame.exe file? If not then open a command window and enter "mame -cc" at the command prompt (without the quotes).

Once you have an mame.ini file then open it with a text editor and edit the line starting with "rompath" to point to your roms - they may be in one of your other mame folders.

If you have any other problems I recommend the FAQ at the official MAME site http://www.mame.net/mamefaq.html, it's got a lot of good advice.

Cheers,
Tim

User avatar
gameboy9
MARP Seer
MARP Seer
Posts: 683
Joined: Wed Feb 06, 2002 3:31 pm
Location: Pennsylvania, USA
Contact:

Post by gameboy9 » Wed May 15, 2002 9:37 am

Is it me or do I think the actual ROMs may have changed between MAME 35 TG 3 and MAME 60?
Gameboy9 - Founder and coordinator of MARP Time Trials and Olympiad
Founder - Home Action Replay Page - http://www.homeactionreplay.org
http://gameboy9.marpirc.net

roncli
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 514
Joined: Thu Apr 25, 2002 12:49 pm
Location: Houston, TX
Contact:

Post by roncli » Wed May 15, 2002 1:01 pm

I think GB's assessment is correct, but if you're trying to play a clone of a game, you must download both the original and clone ROMs.
-roncli
[Poor sig. :P --SarcasmCli]

Post Reply