Sonicwi2

Discussion of playback questions / problems. Any recording where people have playback problems should appear here.

Moderator: Chad

User avatar
Chad
Tournament Coordinator
Posts: 4463
Joined: Tue Mar 05, 2002 3:15 pm
Location: calif

Sonicwi2

Post by Chad » Sat Jun 28, 2003 11:22 pm

this one is confirmed and i'm thinking it will playback with dosmame and sound, but me and bbh2 can't get it to work..

http://marp.retrogames.com/inp/1/0/8/al ... mame35.zip
http://marp.retrogames.com/index.cgi?mo ... 00&tourn=0
-skito

User avatar
kfx
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 462
Joined: Wed Mar 06, 2002 6:52 am
Location: Denmark
Contact:

Post by kfx » Sun Jun 29, 2003 4:34 pm

Looses synch at the stage 4 boss.
storm

OS : winXP
cpu : P4 3gzh

User avatar
Chad
Tournament Coordinator
Posts: 4463
Joined: Tue Mar 05, 2002 3:15 pm
Location: calif

Post by Chad » Sun Jun 29, 2003 5:56 pm

zeroed untill we get two people besides author that can play it back, and tell us how here.
-skito

User avatar
The TJT
MARPaholic
MARPaholic
Posts: 2473
Joined: Wed Mar 06, 2002 10:56 am
Location: 20 Grand Palace

Post by The TJT » Sun Jun 29, 2003 7:29 pm

Goes offsync for me too, only 3 tries, with sound, without and frameskip0, and mame32.

Anyway I want to be noted here that I'm fully against deleting confirmed scores.

User avatar
Chad
Tournament Coordinator
Posts: 4463
Joined: Tue Mar 05, 2002 3:15 pm
Location: calif

Post by Chad » Sun Jun 29, 2003 8:05 pm

how about zeroing if they don't playback? ")
-skito

User avatar
BBH
Editor
Posts: 1564
Joined: Wed Feb 06, 2002 7:06 am
Location: Portland, Oregon
Contact:

Post by BBH » Sun Jun 29, 2003 8:11 pm

um, what the fuck? a score getting zeroed after it was confirmed? it plays back just fine here.

how? uh... DOS MAME 0.35 and 44100 samplerate... what else could affect it?

User avatar
The TJT
MARPaholic
MARPaholic
Posts: 2473
Joined: Wed Mar 06, 2002 10:56 am
Location: 20 Grand Palace

Post by The TJT » Sun Jun 29, 2003 8:11 pm

Chad: Umh....umh.....umh....hard one...umh...You guess... :lol:

User avatar
kfx
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 462
Joined: Wed Mar 06, 2002 6:52 am
Location: Denmark
Contact:

Post by kfx » Sun Jun 29, 2003 8:52 pm

BBH wrote:um, what the fuck? a score getting zeroed after it was confirmed? it plays back just fine here.
Look´s like that is something we have to debate, if a confirmed recording is safe or if i can be deleted.
BBH wrote: how? uh... DOS MAME 0.35 and 44100 samplerate... what else could affect it?
Tried again with 44100 samplerate, it will still not work, anything else you can suggest? and is 22050 not the default samplerate for the old mame versions?
storm

OS : winXP
cpu : P4 3gzh

User avatar
The TJT
MARPaholic
MARPaholic
Posts: 2473
Joined: Wed Mar 06, 2002 10:56 am
Location: 20 Grand Palace

Post by The TJT » Sun Jun 29, 2003 9:01 pm

Confirmed has been safe till now. (and should still be)

Don't work for me either.

User avatar
BBH
Editor
Posts: 1564
Joined: Wed Feb 06, 2002 7:06 am
Location: Portland, Oregon
Contact:

Post by BBH » Sun Jun 29, 2003 9:04 pm

kfx wrote: Tried again with 44100 samplerate, it will still not work, anything else you can suggest? and is 22050 not the default samplerate for the old mame versions?
well perhaps samplerate doesn't make a difference then. I don't know what else it could be, other than these sound options I have in my mame.cfg...

ym2203opl = no
ym3812opl = yes
samplebits = 8

User avatar
kfx
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 462
Joined: Wed Mar 06, 2002 6:52 am
Location: Denmark
Contact:

Post by kfx » Sun Jun 29, 2003 9:06 pm

The TJT wrote:Confirmed has been safe till now. (and should still be)
I think that it should be more safe than an unconfirmed, but I still think that some should be able to make a playback or else it´s of no use. And since BBH can make it playback I think it should stay and not be zeroed.
storm

OS : winXP
cpu : P4 3gzh

User avatar
kfx
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 462
Joined: Wed Mar 06, 2002 6:52 am
Location: Denmark
Contact:

Post by kfx » Sun Jun 29, 2003 9:13 pm

BBH wrote: ym2203opl = no
ym3812opl = yes
samplebits = 8
Did not have this one "ym2203opl = no" in my cfg, so I put it in, but it makes no difference. :(
storm

OS : winXP
cpu : P4 3gzh

User avatar
Chad
Tournament Coordinator
Posts: 4463
Joined: Tue Mar 05, 2002 3:15 pm
Location: calif

Post by Chad » Sun Jun 29, 2003 9:38 pm

now now, all that we needed was an explanation... and because of it NOW two people CAN play it back with known settings. I got it to work with bbh1's settings with a forgotten added option.

oplfm=yes

kfx try that, it should work with sound and fs0, damn tough eyeball boss, gets to second loop stage 14 . You see, if bbh hadn't have said that: someone (me) would have to go through all the damn sound option permutations. So, damn right, i'm going to zero a score if someone or the author can't tell me and two other people how to play it back, when it's this easy to do for them and it's shit hella hard for me to figure out.

score reinstated and confirmed.

bbh2, you'll have to use dos mame on this one (and find a 98 machine since nt,2000,xp won't run dos mame with sound.)
-skito

User avatar
kfx
MARPaltunnel Wrists
MARPaltunnel Wrists
Posts: 462
Joined: Wed Mar 06, 2002 6:52 am
Location: Denmark
Contact:

Post by kfx » Sun Jun 29, 2003 9:55 pm

It will still not work, must be a bad day for me :(

I might try again 2morrow.
storm

OS : winXP
cpu : P4 3gzh

User avatar
Baby Bonnie Hood
Button Masher
Button Masher
Posts: 39
Joined: Sun Jun 22, 2003 6:28 am
Location: Makati, Philippines

Post by Baby Bonnie Hood » Sun Jun 29, 2003 10:00 pm

I caused all this hassle?! 8O

Hot damn. I feel so ashamed... :(

Post Reply