Ultimate Tennis

Discussion of playback questions / problems. Any recording where people have playback problems should appear here.

Moderator: Chad

Post Reply
User avatar
mahlemiut
Editor
Posts: 4156
Joined: Mon Feb 04, 2002 10:05 pm
Location: New Zealand
Contact:

Ultimate Tennis

Post by mahlemiut » Thu Mar 13, 2003 9:29 pm

http://marp.retrogames.com/inp/phl_ulte ... mame65.zip

http://marp.retrogames.com/index.cgi?mo ... 00&tourn=0

Loses sync after winning the first game of then second match. Won't start with sound disabled. Used Win32 console.
- Barry Rodewald
MARP Assistant Web Maintainer
Image

User avatar
Chad
Tournament Coordinator
Posts: 4463
Joined: Tue Mar 05, 2002 3:15 pm
Location: calif

Post by Chad » Fri Mar 14, 2003 12:17 am

tried twice and played this back twice usign -fs0 -nothrottle and -fs11 on xp, wins 4 matches as advertised, wouldn't rule out the mame_rand on this one. Did phil use 65.1 or 65.2? I couldn't playback phils earlier utenis recording, this one happens to playback for me.
-skito

User avatar
Phil Lamat
Regulation Coordinator
Posts: 2056
Joined: Wed Mar 06, 2002 9:19 am

Post by Phil Lamat » Fri Mar 14, 2003 11:30 am

or maybe I've used m64tg3, I was not sure when uploading

I'm at work for the moment, will check tonight

User avatar
Phil Lamat
Regulation Coordinator
Posts: 2056
Joined: Wed Mar 06, 2002 9:19 am

Post by Phil Lamat » Fri Mar 14, 2003 1:44 pm

I've checked : it was recorded with dos64tg ; can you playback it better , Barry ?

User avatar
mahlemiut
Editor
Posts: 4156
Joined: Mon Feb 04, 2002 10:05 pm
Location: New Zealand
Contact:

Post by mahlemiut » Fri Mar 14, 2003 2:21 pm

It's worse. :?
- Barry Rodewald
MARP Assistant Web Maintainer
Image

User avatar
Chad
Tournament Coordinator
Posts: 4463
Joined: Tue Mar 05, 2002 3:15 pm
Location: calif

Post by Chad » Fri Mar 14, 2003 3:38 pm

this is the same symptom we were having with puzzlop, it would work for some and not for others in pre amame65.1 (mames with out mame_rand fix). PHIL: try next recording in 66 (which i think has the random fix) or in alphamame65.2...
-skito

User avatar
mahlemiut
Editor
Posts: 4156
Joined: Mon Feb 04, 2002 10:05 pm
Location: New Zealand
Contact:

Post by mahlemiut » Fri Mar 14, 2003 8:34 pm

Looked through the Art & Magic driver, and sure enough, there are two instances of rand(). It would be useful for it to be tested, so if someone wishes to in a regular MAME build, here's what I did.

In src/drivers/artmagic.c:
Line 22: insert line #include "machine/random.h"
Line 158: change to prot_output[0] = mame_rand();
Line 248: change to prot_output[0] = mame_rand();
- Barry Rodewald
MARP Assistant Web Maintainer
Image

User avatar
Chad
Tournament Coordinator
Posts: 4463
Joined: Tue Mar 05, 2002 3:15 pm
Location: calif

Post by Chad » Fri Mar 14, 2003 10:18 pm

gosh doesn't someone at mamedev know how to use fgrep? :)
-skito

Post Reply