Rampart : not a spam :)

Discussion of playback questions / problems. Any recording where people have playback problems should appear here.

Moderator: Chad

Post Reply
User avatar
Chad
Tournament Coordinator
Posts: 4463
Joined: Tue Mar 05, 2002 3:15 pm
Location: calif

Rampart : not a spam :)

Post by Chad » Sat Jan 06, 2007 2:51 am

http://marp.retrogames.com/r/rampart
http://marp.retrogames.com/inp/6/c/9/wa ... olf101.zip

I think a newbie issue of not reading the special rules is to blame. Doesn't playback for me, need two more verifications if playback doesn't work to zero.
-skito

User avatar
mahlemiut
Editor
Posts: 4155
Joined: Mon Feb 04, 2002 10:05 pm
Location: New Zealand
Contact:

Post by mahlemiut » Sat Jan 06, 2007 5:26 am

The special rule probably ought to be revised with mention that disabling sound in a recent version of MAME isn't going to help anyway.
- Barry Rodewald
MARP Assistant Web Maintainer
Image

User avatar
Zwaxy
MARP Founder
Posts: 129
Joined: Tue Jul 16, 2002 9:17 am
Location: British Columbia, Canada

Post by Zwaxy » Sat Jan 06, 2007 7:51 am

What's the situation here? It used to be that rampart only worked with sound disabled, and now it doesn't work whether sound is enabled or not?

User avatar
Weehawk
MARPaholic
MARPaholic
Posts: 2546
Joined: Wed Jun 25, 2003 7:43 am
Location: Devil's Canyon
Contact:

Post by Weehawk » Sat Jan 06, 2007 1:28 pm

Zwaxy wrote:What's the situation here? It used to be that rampart only worked with sound disabled, and now it doesn't work whether sound is enabled or not?
-nosound no longer disables the sound hardware emulation, so any playback problems caused by it are not avoided by using that option.

For this game WolfMAME .83 with -nosound is probably the way to go.

Wonder why the pokey fix didn't help this game?
John Cunningham (JTC)
Image

welby1
MARP Serf
MARP Serf
Posts: 161
Joined: Mon May 03, 2004 3:49 am

Post by welby1 » Tue Mar 06, 2007 1:02 am

Is the sound still an issue? I submitted with sound a couple years ago, and it had no problem getting confirmed. I couldn't imagine playing without sound for the drums/time warning.

User avatar
Chad
Tournament Coordinator
Posts: 4463
Joined: Tue Mar 05, 2002 3:15 pm
Location: calif

Post by Chad » Tue Mar 06, 2007 3:02 am

sound apparently wont be an issue in wolf113, but still sound affecting playback is still a problem in official wolf112 (unless someone compiled another version that includes haze's mentioned sound rework for wolf112u3.)
-skito

Haze
MARP Knight
MARP Knight
Posts: 350
Joined: Sat Mar 23, 2002 5:04 pm

Post by Haze » Tue Mar 06, 2007 8:36 am

you'll still have to do some testing, but the goal is obviously to have MAME as deterministic as possible, and the new sound system should help there.

no promises, but certainly worth running over the usual suspects with 113 to see if there has been an improvement. (games which fail due to rand / time issues may still fail tho)

Post Reply